Sınırlı uygulama alanları olmasına rağmen düşük sıcaklık farklı Stirling motorları ile ilgili çalışmalar değerli teorik bilgilere ulaşılmasını sağlamıştır. Üstelik bu çalışmaların maliyeti oldukça düşüktür. Düşük maliyetli Ringbom Stirling motorunun iyi durumda olan performansının genel verileri geniş bir alanda değerli bilgiler sunmaktadır.
Düşük sıcaklık farklı Ringbom Stirling motorlarının deneysel çalışmaları Senf ve Fauvel tarafından yapılmıştır. Bu çalışmalarda, Ringbom Stirling motorlarının bütün tiplerinin ancak küçük bir bölümünün test çalışmaları yapılmış, motorların yapımı için gerekli teorik temeller Senf tarafından yapılan ayrıntılı bir çalışma sayesinde ortaya atılmıştır .
Şekil 2.7'de Ringbom Stirling motorunun şekli görülmektedir. Motorun sıcaklık farkı, ısı aktarımı ve yay kullanımının motor çıkış gücüne olan etkilerini belirlemek için ölçümler yapılmıştır. Washington-Kirkland'da bulunan yeni makine şirketi tarafından üretilen motorun temel özellikleri Fauvel tarafından açıklanmıştır. Yer değiştirme pistonunun salınım hareketi yapması için 35 sarımlı 10,9 mm dış çaplı ve 0,33 mm tel çapında bir yay kullanılmıştır. Yayın zorlanması yaklaşık metre başına 2,53 N olmaktadır. Yay konumu, yer değiştirme pistonunu kursun orta konumunda tutacak kadardır. Çıkış gücünü ölçmek için çıkış momenti, giriş gücü, sıcak ve soğuk bölge sıcaklıkları kullanılmaktadır. Yapılan deney sonucunda yaylı ve yaysız yer değiştirme piston bağlantılarının motor gücüne olan etkileri belirlenmiştir.
Şekil: 2.7. Ringbom Stirling motoru
Şekil 2.7'de 39 °C sıcaklık farkında, piston süpürme hacminin 24,9 cm' olduğu durumda yaylı ve yaysız çalışma durumları için devir sayısına bağımlı çıkış mili güç eğrileri verilmiştir. Diyagram incelendiğinde, yay kullanımının genel olarak çıkış gücünü artırdığı görülmektedir.
J. R. Senf Wisconsin Üniversitesinde yapmış olduğu bir araştırmada düşük sıcaklık farklı motoru 100 °C sıcaklık farkı ile optimum noktada çalışacak şekilde imal etmiştir. Şekil 2.9'de aşırı düşük sıcaklık farklı P-19 modelinin resmi görülmektedir.
Şekil: 2.9. P-19 Modeli
Bir Stirling motorunda sağlanması gereken en önemli özelliklerden birisi, çalışma akışkanının sıcak ve soğuk bölgelerini ayırmak ve termal yönden ısı kayıplarını engellemektir. Böylece sıcak bölgeden soğuk bölgeye düşük bir kondüksyon gerçekleşebilir. Yer değiştirme pistonunun boyu azaltılırsa sıcaklık farkı da azalacaktır. Bu durumda sıcaklık farkının azalması, sıkıştırma oranının da azalması anlamına gelecektir. Sonuçta kısalan yer değiştirme pistonunun silindirinde gerekli hacmi sağlamak için silindir ve yer değiştirme piston çapı büyüyecektir. Genel bir değerlendirme yapılacak olursa, geniş yüzey alanlı ve düşük kurs boyuna sahip yer değiştirme pistonu, düşük sıcaklık farkı ile çalışan Stirling motorları için uygun özelliklerdir denilebilir.
Sınırlı uygulama alanları olmasına rağmen düşük sıcaklık farklı stirling motorları ile ilgili çalışmalar değerli teorik bilgilere ulaşılmasını sağlamıştır. Üstelik bu çalışmaların maliyeti oldukça düşüktür. Düşük maliyetli Ringbom stirling motorunun iyi durumda olan performansının genel verileri geniş bir alanda değerli bilgiler sunmaktadır.
Düşük sıcaklık farklı Ringbom stirling motorlarının deneysel çalışmaları Senf ve Fauvel tarafından yapılmıştır . Bu çalışmalarda, Ringbom stirling motorlarının bütün tiplerinin ancak küçük bir bölümünün test çalışmaları yapılmış, motorların yapımı için gerekli teorik temeller Senf tarafından yapılan ayrıntılı bir çalışma sayesinde ortaya atılmıştır.